Esettanulmányaink

A mosoly a pácienseinktől származik

A páciensekről készült szájfotók és röntgenek képei nagyon fontos részleteket is megmutatnak. A különböző esetek között könnyen találhat olyan kiindulási fényképeket, amelyek nagyon hasonlíthatnak akár az Ön esetéhez is. Amint láthatja, nincsenek reménytelen helyzetek! Még a legkárosodottabb fogazat esetén is képesek vagyunk arra, hogy gyorsan és hatékonyan segítsünk. Minden esetben arra törekszünk, hogy a leghatékonyabb módszerekkel érjük el a természetes és esztétikus végeredményt.

1. eset

A páciens fogágybetegség miatt érkezett hozzánk. A felső fogak menthetetlen állapotban voltak. All on 6 megoldásként a felső fogak eltávolításakor 6 implantátum került beültetésre és a páciens azonnal egy fix ideiglenes hidat kapott. 4 hónapos gyógyulási idő után készült el a felső fémkerámia leplezésű körhíd.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

2. eset

Nagyon kedves páciensünk évek óta szenvedett kopott és hiányos fogazata miatt. 7 ICX-Medentis implantátum beültetése után alsó és felső teljes rehabilitáció készült fémkerámia koronákkal, hidakkal.

3. eset

4 implantátumra rögzített stéggel stabilizált "Overdenture" megoldás. Költséghatékony módszer fogsorok rögzítésére. Nagyfokú stabilitás érhető el redukált felületeken. Ebben az esetben jól látható, hogy a szájpadlást nem fedi be a kivehető fogsor, az ízlelés is megmarad, mégis javul a rágási képesség és a fogsorok mozgásmentesen rögzülnek.

4. eset

8 ICX- Medentis implantátum beültetése után 4 hónappal alsó és felső teljes rehabilitáció készült Zirkon vázra égetett kerámia pótlásokkal. A Zirkonium egy hypoallergén, nagyon esztétikus anyag, amely a legmodernebb pótlások készítését teszi lehetővé.

5. eset

Ennek a kedves hölgynek 20 éves álmát váltottuk valóra. 20 évig hordott kivehető fogsorokat. 12 implantátum beültetése után alsó és felső fixen rögzített hidakat készítettünk. Nincs többé kivehető - evéskor, beszéd közben - elmozduló fogsor. Javult a rágási hatékonyság is, amely az egészséges táplálkozás szempontjából is nagyon fontos tényező.

6. Eset

Nagymértékű fogkopás, erózió, csikorgatás a teljes rágóapparátust túlterhelve okoz reménytelennek tűnő helyzeteket.

Ebben az esetben implantátumok , koronák és hidak segítségével változtattunk a páciens fogainak érintkezésén. 6 hónapig ideiglenes hidakkal teszteltük a megváltoztatott harapási pozíciót. Ezután készültek el a végleges fix pótlások.

7. eset

6 implantátumra rögzített fémkerámia híd. Nincs többé szükség kivehető fogsorra....

8. eset

A fiatalember fogazata már 33 éves korára is nagyon súlyos állapotba került. A megoldás: 10 implantátum és 24 tagból álló fémkerámia hidak és koronák.

9. eset

Nem megfelelően végzett gyökérkezelések hatására, a régi gyökértömő anyagok a fogak elszíneződését okozhatják. Ebben az esetben 4 szóló Zirkon koronával állítottuk helyre a megfelelő és esztétikus mosolyt.

10. eset

Savas kémhatású anyagok, mint például a szénsavas üdítők túlzott használata is a fogak zománcrétegének nagyfokú károsodását okozhatják. 35 éves férfi páciensnek készítettünk a frontfogaira Zirkon koronákat, a rágófogaira pedig fémkerámia szóló koronákat. 28 koronával állítottuk helyre a fogazatot.

11. eset

27 éves páciensünk egész életében rettegett a fogorvosi beavatkozásoktól. Az összes foga elszuvasodott. A legkárosodottabb fogak gyökérkezelése és a szuvasodásainak megszűntetése után 26 fémkerámia koronát kapott a páciens. Erre a kezelésre is nagyon büszkék vagyunk. 2 hét leforgása alatt sikerült jelentős mértékben javítanunk a páciensünk mosolyán, önbizalmán és mióta velünk talalákozott, már a fogászati kezelésektől sem fél annyira!

12.eset

Kopott alsó frontfogak, nagyméretű széteső, régi amalgám tömések...... Az alsó frontfogakra kerámia héjakat készítettünk. A hátsó fogakat pedig kerámia betétek és koronák segítségével erősítettük meg.

13. eset

Focibaleset hatására sérültek a páciens frontfogai. 90 perc alatt 4 kompozit tömés segítségével értük el ezt az eredményt.

14. eset

Hölgypáciens rövidnek és elszíneződöttnek találta a fogait. Héjkámia pótlásokkal az alsó és felső fogakon értük el az új, esztétikusabb mosolyt.

15. eset

Elszíneződött, torlódott fogak. Régi széteső amalgám tömések által nehezített eset. 8 munkanap alatt 24 fémkerámia korona segítségével értük el ezt az eredményt.

16. eset

Bal alsó kvadránsban 2 implantátumra készült 3 tagú híd. Felső fémkerámia koronák a kopott, attríció által károsodott fogak helyreállítására.

17. eset

28 tagból álló arany vázra égetett kerámia leplezéssel készült korona pótlások.Az eredmény önmagáért beszél.....

Amint a fényképeink is mutatják rendszeresen végzünk nagy volumenű, teljes száj rehabilitációkat.

Nyugat-Európa több országából is rendszeresen látogatnak el hozzánk páciensek azért, hogy gyorsan, hatékonyan javíthassunk fogazatuk állapotán. Ez is bizonyítéka annak, hogy amennyiben megtisztel minket bizalmával, akkor nyugodt lehet abban, hogy garantáltan magas minőségű ellátást fog kapni.

Dr. Oláh Zoltán
Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan Szakorvos

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!