Tömések

Prémium kategóriás tömőanyagokkal

Fogászati tömések a legkorszerűbb anyagokkal

Fogszuvasodás eltávolítása után a fog szöveteit fehér színű töméssel helyettesítjük.

Rendelőnkben kizárólag a japán GC és Tokuyama PREMIUM kategóriás tömőanyagokat használjuk, ami esztétikai, mind tartósság szempontból kimagasló minőségű.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Miért romlanak el a fogak - A fogszuvasodás

Az emberi száj tele van baktériumokkal. Ezek a baktériumok plakkot képeznek a fogakon és az íny felszínén. Amikor cukrokban gazdag tápanyagot fogyasztunk, akkor ezek a baktériumok a cukrokat lebontva savakat termelnek, és ez a sav folyamatosan pusztítja a fogakat és a fogak tartószerkezetét: az ínyt valamint a fogak körüli csontszövetet.

A baktériumok hatására két gyakori betegség alakul ki: az egyik a fogszuvasodás, a másik a fogágybetegség.

Fogszuvasodás akkor jön létre, amikor a fogakhoz tapadt lepedék, illetve a fogak közé szorult ételmaradék hatására a szájban élő baktériumok savas kémhatású anyagokat termelnek. Ez a savas közeg ugyanis ún. anyaggyengülést (“lyukasodást”) idéz elő először a fogzománcban, majd hosszabb behatás esetén már a zománc alatt mélyebben elhelyezkedő dentinben is. Végső állapotban pedig akár az erekkel, idegekkel teli fogbélkamrába is eljuthat a szuvasodás.

Ez a folyamat a fogban vissza nem fordítható károsodást okoz, amely a fog elhalásához is vezethet erőteljes fájdalom következtében. Ha enyhe mértékű a szuvasodás, azaz időben történik a szuvasodás ellátása, akkor a beteg fog egy egyszerű töméssel gyógyítható, ami annyit tesz, hogy a fogorvos eltávolítja az elszuvasodott fogfelületet, majd tömőanyaggal pótolja a hiányzó részt. Ezzel megakadályozza a további sérülést.

Előrehaladottabb vagy kiterjedtebb állapotban a fogszuvasodás már nemcsak a fog külső védő kemény szövetét (zománc, dentin) támadja meg, hanem a fogbelet is. Ez az a rész a fogban, ami a fog belsejében a koronától egészen a gyökerekig nyúlik, itt futnak az idegek. Amikor a fogunk már fáj, az azt jelenti, hogy a fogszuvasodás már elérte a fogbélkamrát is, azaz a baktériumok által termelt sav éppen az idegeket és ereket pusztítja.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Szájhigiénés kezelések

A fogkő és plakk rendszeres eltávolítása baktériumok millióitól szabadítja meg a szájüreg szöveteit.

Fogpótlások

Zirkónium és Fémmentes Prés Kerémia megoldások. Hypoallergén és esztétikus anyagok használata a középpontban.

Szakorvosi konzultáció

Alapos vizsgálat nélkül nincs magas színvonalú ellátás. Ez az alapja a kezelések sikerességének.