Gyökérkezelés

A legjobb implantátum a saját fog!

Gyökérkezelés fájdalommentesen és eredményesen

Rendelőnk fő szakterülete a hiányzó fogak implantológiai helyreállítása, azonban legfontosabbnak tartjuk a saját fogak megmentését.

A gyökérkezelés a legkevésbé kedvelt fogászati beavatkozás.

Sokan el sem hiszik, hogy teljesen fájdalommentes is lehet.

A technológia fejlődésével óriásit változott a sikeressége. Ugyanúgy, ahogy a mobiltelefonok alapvetően megváltoztak az elmúlt években, úgy a gyökérkezeléshez szükséges eszközök , bemérők is forradalmian megújultak.

Sok páciens úgy jött hozzánk, hogy nekik nem szoktak sikeresek lenni a gyökérkezelések, a végén úgyis el kellett távolítani a fogat.

Mi szeretnénk bebizonyítani, hogy ez nem igaz! 3D CT diagnosztika, modern eszközök, türelem! és sokkal nagyobb az esély a fog megmentésére.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Mit is jelent a gyökérkezelés?

Amikor a szuvasodás elérte a fog idegcsatornáját, a gyökérkezelés a leggyakrabban használt gyógymód: miután a fogorvos eltávolította a felpuhult, szuvasodott részt a koronán keresztül, eljut a fogbélhez: itt egy vékony, hosszú recés felületű tűvel eltávolítja a sérült idegeket, és fertőtlenítőszerrel elpusztítja a baktériumokat.

Ha a fog gyulladásban van, időre van szükség a gyulladás csökkenésére, ezért a gyökércsatorna tisztítását két-, három alkalommal is el kell végezni a gyökérkezelés során. A művelet végén pedig egy speciális anyaggal betömjük a fogbelet, majd egy tömőanyaggal a fogkoronát is kiegészíti.

A fogszuvasodás illetve az egyre nagyobb tömések hatására a fogkorona szerkezetében is meggyengül, ezek a fogak a későbbiekben könnyen eltörnek, kettérepednek, így eltávolításra kerülnek.

A fogszuvasodás tehát a fogak elvesztésének egyik fő oka. A foghiány másik fő felelőse a fogágybetegség.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Tömések

Fehér színű kompozit tömésekkel állítjuk helyre a szuvasodások által meggyengített fogakat.

Fogpótlások

Zirkónium és Fémmentes Prés Kerémia megoldások. Hypoallergén és esztétikus anyagok használata a középpontban.

Szakorvosi konzultáció

Alapos vizsgálat nélkül nincs magas színvonalú ellátás. Ez az alapja a kezelések sikerességének.