Szájhigiénés kezelések

Fogászati prevenció

Szájhigiénés kezelések, fogkőeltávolítás

Nem szégyen tanulni a "jobbaktól"!

A fogászati prevenciós kultúra több európai országban, főleg a skandináv országokban előrébb jár, mint nálunk. A páciensek negyed-félévente rendszeres szájhigiénés kezeléseken vesznek részt.
Ezt a haladóbb szemléletet szeretnénk bevezetni a mi rendelőnkben is.
A szájhigiénés kezelések rendszeressége és a fogkő folyamatos eltávolítása az alapja a szájüreg hosszútávú egészségének..

Rendelőnk célkitűzése, hogy ennek fontosságát megosszuk a pácienseinkkel, és felhívjuk a figyelmet a professzionális szájhigiénés kezelések fontosságára.
Dentálhigiénikus képzettségű munkatársaink a fogkőleszedésen túl, szájhigiénés tanácsadással is motiválják visszatérő pácienseinket.
A legmodernebb ultrahangos fogkő eltávolitás és prophy Jet sópolírozással az íny és fogak egészségét és frissesség érzését biztosítjuk.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

A fogágybetegség

A fogágybetegséget más néven parodontitiszt baktériumok okozzák, amelyek elsősorban a fogak nyaki részén és az íny felszínén lerakódott plakkban élnek. A fogkő nem más, a fogágybetegséget okozó baktériumok megkövesedett telepe. Ezért is lenne fontos, hogy minden ember félévente elmenjen fogkő eltávolításra, mert ezzel meg tudná / meg tudta volna előzni a fogágybetegség kialakulását.

A betegség első stádiuma az ínygyulladás, amikor az íny kivörösödik, megduzzad, és fogmosás során enyhén vérzik is.

Idővel a fogíny a tartós gyulladások miatt visszahúzódik, és az íny szélénél úgynevezett ínytasakok képződnek. Az ínytasakok fogkefével nehezen megközelíthetőek, ezért a baktériumoknak ideális közeget jelentenek. A baktériumok által termelt savak és méreganyagok pedig már a gyökereket tartó rostokat, illetve a csontszövetet is megtámadják. Az íny és ezen keresztül a fogat körülvevő csont is egyre inkább visszahúzódik.

Amikor a fogakat a csontba rögzítő rostok elpusztulnak, valamint a csontszövet meggyengül, a fogak tömegesen meglazulnak, és kiesnek. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy még az egészséges koronájú fogakat is elveszítik a fogágybetegségben szenvedő emberek.

A fogágybetegség egy lappangó betegség, amely a magas vérnyomáshoz hasonlítható olyan értelemben, hogy nincsenek jól látható tünetei, és nem fáj. Aztán több évig vagy inkább évtizedig tartó lappangás után a betegség egyszer csak elér egy kritikus szintet, amikor egyik hétről a másikra a fogak nagy számban meglazulnak, és kiesnek.

A fogágybetegség a felnőtt társadalom 90%-át érintő népbetegség és általában a 45-50. életévüket betöltött embereknél jut el odáig, hogy a fogak elvesztéséhez vezethet.

A rossz hír az, hogy mind a fogszuvasodás, mind a fogágybetegség megelőzhető lett volna, ha időben hall ezekről a betegségekről, az összefüggésekről és a megelőzésről.

A jó hír pedig az, hogy ma már több lehetőség is van az elvesztett fogak pótlására.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Tömések

Fehér színű kompozit tömésekkel állítjuk helyre a szuvasodások által meggyengített fogakat.

Referenciák

Közel 20 év tapasztalattal és több, mint 4000 beültetett implantátummal, nincs olyan eset, amivel még ne találkoztunk volna. Nincsenek reménytelen esetek, nézze meg referencia galériánkat!

Szakorvosi konzultáció

Alapos vizsgálat nélkül nincs magas színvonalú ellátás. Ez az alapja a kezelések sikerességének.