Smile design

A Mosolytervezés

Mi az a mosolytervezés?

A mosolytervezés, vagy smile design, egy olyan módszer, amelynek a segítségével Ön előre láthatja a számítógépen, hogy pontosan hogyan fog kinézni a mosolya a tervezett fogászati kezelések elvégzése után. A mosolytervezés során megtörténhet az Ön eredeti mosolyának a rekonstrukciója, de ettől eltérő kinézet kialakítására is lehetőség nyílik az egyedi igényekre szabottan.

Milyen előnyei vannak a mosolytervezésnek?

A mosolytervezés segítségével Ön pontosan láthatja előre, hogy milyen lesz a kívánt fogászati kezelések végeredménye, ezért nem kell semmit kockáztatnia. Nem érik majd kellemetlen meglepetések, illetve aktívan részt vehet a tervezésben is. Tökéletessé teheti a saját mosolyát, valamint jobban kontrollálhatja a folyamatokat. Egyszerűbben jelezheti a kezelőorvosainknak az igényeit, és személyre szabhatja a mosolya kinézetét. A kommunikáció egyszerűbbé válik, és nem kell tartania a félreértésektől. Nyugodtabban vághat bele a célja elérésébe, hiszen elmúlik majd a bizonytalansága a részletek megbeszélését követően. Akkor sem történik baj, ha nehezen igazodik ki a fogászati szakszavak között, mert a látvány elég beszédes lesz. Ráadásul a kezelőorvosaink munkája is sokkal egyszerűbbé válik az elkészült terveknek köszönhetően.

Milyen esetekben érdemes a smile design mellett döntenie?

Ha biztosra szeretne menni a végeredményt illetően, és előre szeretné látni, hogyan fog kinézni új mosolya. Önnek lehetősége nyílik arra, hogy másoknak is megmutassa, hazavigye az elkészült 3D-s modellt, amit a szájába helyezhet és kikérheti családja, barátai véleményét is.

Hogyan zajlik a mosolytervezés?

Önnek először is részt kell vennie egy szakorvosi vizsgálaton, ahol megtörténik majd az állapotfelmérés.
Mindennek az alapja az alapos diagnosztika. Professzionális fényképek és egy smile design program segítségével megtervezzük az ideális mosolyt.
Következő lépésként a saját fogtechnikai laborunkban egy 3 Shape Scanner segítségével számítógépes tervezést végzünk, ami a későbbi munkánkat fogja elősegíteni.

A két dimenziós tervet át tudjuk alakítani egy három dimenziós prototípus mintává is (wax-up), így kézbe fogható tervet is tudunk mutatni a kezelések megkezdése előtt. Sőt lehetőség van arra is, hogy ideiglenes anyagok használatával a megmutassuk előre a leendő munkát a saját fogain (mock up), tesztelve ezzel a várható végeredményt. A 3D-s modellt, a szájába is tudja helyezni, és így megnézni, hogy milyen lesz majd a végleges eredmény. A modellt el is viheti, megmutathatja másoknak és kikérheti családja, barátai véleményét.

Ha szükséges, ebben a fázisban még bátran tudunk változtatni a terven, és amikor teljesen elégedett a látványtervvel, akkor kezdődhetnek a tervezett kezelések, hogy Ön visszanyerhesse újra hibátlan mosolyát.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

Milyen kockázatai vannak a mosolytervezésnek?

Ennek a szolgáltatásnak nincsen semmilyen rizikója. Sőt, inkább a mosolytervezés elmulasztásának vannak kockázatai, hiszen így Ön nem láthatja előre a kezelések végeredményét. Éppen ezért érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget az elképzelései pontos megjelenítése érdekében.

Milyen formában érhető el a mosolytervezés?

Klinikánkon a szoftveres, és a 3D modellezés is elérhető. Így még a kezelés megkezdése előtt bizonyosságot szerezhet arról, hogy jó lesz a végeredmény.

Ezzel az orvosaink munkája is megkönnyíthető, ugyanis a jól definiált tervek számukra is vezérfonalat fognak jelenteni.

Biztosan megvalósíthatók az elkészült tervek?

A szoftver kizárólag olyan terveket készít, amik orvosi szempontból kivitelezhetők. Ennek alapján tehát Önnek nem kell attól félnie, hogy végül nem lehet majd megvalósítani az elképzeléseket.

Bármilyen kezelés eredménye megjeleníthető vizuálisan, ezért egyértelműen ki fog derülni, hogy hogyan néznek majd ki az Ön fogai a kezelés végeztével.

Az elkészült mosoly minden szempontból illik majd az Ön személyiségéhez és arcához. A tervezés során az orvosaink figyelembe fogják venni a fogak elhelyezkedését, illetve az arc berendezését, formáját, arányait. Valamint nem utolsósorban az Ön igényeit, kéréseit.

Jelentkezzen be hozzánk Fogászati Konzultációra!

All-on-4

Azonnali implantáció! Teljes foghiány esetén lehetőség van azonnali FIX fogpótlások készítésére, így nem szükséges kivehető fogsort hordania.

Fogászati implantáció

A fog implantátum valójában egy titán csavar. A titánról köztudott, hogy az emberi szervezet sajátjaként fogadja el, így a legnagyobb biztonságot nyújtó technológia. Élethosszig tartó megoldás fogai pótlására.

Referenciák

Közel 20 év tapasztalattal és több, mint 4000 beültetett implantátummal, nincs olyan eset, amivel még ne találkoztunk volna. Nincsenek reménytelen esetek, nézze meg referencia galériánkat!